Április 21-én rendezték meg Szolnokon a 22. Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjét, ahol a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola két korosztályban is képviselte városunkat. A döntőbe a területi fordulók eredményei alapján kategóriánként a 13 legjobb csapatot hívták meg. A dózsások ebben az erős mezőnyben végeztek mindkét csoportban (5-6. és 7-8. évfolyam) a nagyon előkelő negyedik helyen, alig lemaradva a dobogóról.

A körzeti fordulóból 5-6. évfolyamon az országos harmadik legjobb eredménnyel jutott tovább a Dorogi Sára és Dudás Tamás alkotta 6. osztályos, illetve a második legmagasabb pontszámmal a Sárói-Szabó Janka, Seres Vanda, Farkas Péter összeállítású 8. osztályos csapat.

Az országos fordulóra a gyerekeknek egy, a kedvenc kiránduló helyüket népszerűsítő plakátot is kellett készíteniük, amelyet korosztályonként külön díjaztak. A hatodikosok a 2., a nyolcadikosok a 3. helyezést érték el munkáikkal.

Az egyes fordulók a víz témakörét, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park élővilágát járták körül. A verseny az elméleti tudásokra alapozó teszt írásából, illetve egy prezentáció bemutatásából állt: „Lételemünk a víz” címmel. Az előadásban lakóhelyünk és környékének felszín feletti és felszín alatti vizeiről, azok jelentőségéről kellett a felhasználók szempontjából beszélni.

A kiváló teljesítményt felmutató dózsás csapatok felkészítői Somkuti Judit és Verebné Vadkerti Krisztina tanárnők voltak.

DSC00311DSC00311