Az országos történelmi verseny célja az volt, hogy a versenyzőknek változatos feladatokon keresztül bemutassa az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc fő alakjait és eseményeit. Célja volt továbbá, különösen a két nagyobb korosztály esetében az is, hogy a témát olyan érdekességeken keresztül mutassa be, amely nem szerepel a tananyagban.
A versenyre 3-12.osztályig lehetett négy korcsoportban jelentkezni 2017. májusában. Minden korcsoportnak külön feladatlapot kellett megoldani, ami tartalmazott 5-6 feladatot, valamint egyéni munkákat és egy projektmunkát.
A versenyre 111 csapat nevezett be, és 97 csapat küldte be a megoldásokat. Minden korcsoportban az első három helyezettet díjazták. Minden résztvevő, aki megoldotta a feladatokat oklevelet kapott.
Az idei feladatlapok nehezebbek és összetettebbek voltak, mint az előző években. Több olyan feladat elé állították a versenyzőket (természetesen az idősebb korosztályokat), ahol összetett kérdéskört kellett megvizsgálniuk és elemezniük.
Mi úgy érezzük mindenki nyert, aki részt vett ezen a versenyen, és nem csak egy oklevelet, hanem a munka során sok örömteli pillanatot és elismerést az iskola részéről.

DSC00311DSC00372DSC00386

Iskolánk csapatai az alábbi eredményeket érték el:

    5. és 6. osztály

  • Dudás Tamás, Móczár Zalán – 1. helyezés
  • Huszka Boldizsár, Kis Vivien, Vereb Eszter, Zsígó Zsombor – 2. helyezés
  • Ambrus Tímea, Faragó Petra – 4. helyezés
  • Dinnyés Csenge, Kiss Réka – 6. helyezés
    7. és 8. osztály

  • Farkas Péter, Gulyás Gréta – 2. helyezés
  • Seres Vanda, Terbe Zsuzsanna – 5. helyezés