Az idei tanévben is megrendeztük a már hagyományosnak számító családi napot alsó és felső tagozaton.

A felső tagozatosok ezen alkalommal paprikás krumplit főztek és a különböző szakmákkal ismerkedtek meg az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 azonosító számú pályázata keretében. Az osztályok a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma által tartott szakmai bemutatókon vettek részt. Nyolc szakmaterület képviseltette magát: a fodrász, asztalos, hegesztő, festő, pék-cukrász, húsipari termékgyártó, lovász és a mezőgazdasági technikus foglakozás rejtelmeibe kaptunk bepillantást.

DSC00311DSC00311DSC00311

Az előadók a szaktanárok, szakoktatók voltak, akik érthető módon nagy lelkesedéssel végezték a feladatot. Az osztályok forgószínpadszerűen, egymást váltva minden állomáson rövid ismertetőt kaptak az adott tevékenységhez kapcsolódóan. A szaktanárok a felsőbb éves tanulók segítségével diákjainkat is bevonták a munkába, a frissen szerzett ismeretek kipróbálásának útján a gyakorlatban is maradandó élményt nyújtva a gyerekeknek.

DSC00311DSC00311DSC00311

Fonták a kelt tésztát, kóstolták a szárított gyümölcsöket, zöldségeket, kapós volt a sültkolbász is. A bátrabbak szakoktatói segítséggel gyakorolhatták a hegesztést, festhettek sablonnal képeket, nézték, hogyan készül a gravírozás a fára, mikroszkóppal vizsgálták a különféle vegyületeket, de trendi frizurát is kaphattak a rögtönzött fodrászszalonban. Népszerű volt a lovászok ismertetője, a lóval történő gyakorlati bemutató. Amíg a szakmai bemutatók tartottak, addig a szülők elkészítették a paprikás krumplit, amit mindenki jóízűen fogyasztott el.

DSC00311DSC00311DSC00311

Az alsó tagozatosok – közösen a szülőkkel – szintén nagy örömmel készülődtek a családi rendezvényre. Az idei alkalommal vendégelőadót hívtunk, aki egy interaktív mesejátékkal szórakoztatta a közönséget. A gyerekek és szüleik aktívan és örömmel vettek részt a humorral fűszerezett előadáson. Az előadás után a gazdagon megterített asztaloknál fogyaszthatták el az uzsonnát.

DSC00311DSC00311DSC00311

Ezek az alkalmak jó lehetőséget szolgálnak az ismerkedésre, a baráti beszélgetésekre, a szülői közösségek építésére.