Napjainkban egy nehéz időszakot élünk. Ebben a helyzetben a jó dolgok felértékelődnek. Intézményünkben az adventi időszak alatt közösen munkálkodtunk azon, hogy a gyermekek, nevelők, technikai dolgozók ráhangolódjanak a karácsonyra. Fontos feladatunk ez, hiszen miután elcsendesedik az iskola mindenki a családja körében éli meg a Szentestét.

Az iskolában dolgozó felnőttek és az itt tanuló gyerekek természetes, belső késztetésüknek megfelelően vették ki részüket az ünnep előkészületeiben. A diákok közül szeretném kiemelni Faragó Szabolcs és Kiss-Fekete Kornél 5. a osztályos tanulók saját gondolattól vezérelt meglepetését, amely az iskolaudvarunk feldíszített éke lett. A technika órákon készült kézműves díszek tették szebbé az aulát és a közösségi tereket. Az iskolagaléria kiállítása révén tovább varázsolódtunk az alkotások birodalmában. Polyóka Gábor hitoktató saját készítésű betleheme intézményünkbe is elhozta az ünnep fényét, amely előtt jó volt kuckózni és beszélgetni.

Sok időt töltünk e falak között együtt. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Sokszor már ránk sötétedik, amikor elindulunk haza, de búcsúzóul az iskola épülete előtt álló fenyők világításának meleg fénye a sötétség múlásával és reggel ígéretével bíztat bennünket a téli éjszakában.

Köszönet illet mindenkit, aki hozzájárult akár tettel, akár szóval ahhoz, hogy hazaérkezve a családhoz felkészülve, gondolatainkban ráhangolódva igazi karácsony legyen a Karácsony!

Fogadjátok el ezt a pár képet útravalónak, ahogyan én láttam az iskolát a világosságot adó fényeken keresztül.

Gyenes Attila