„ Itt vagyok igazán otthon, ez az én hivatásom.”

Csanádiné Tarjányi Boglárka vagyok, tanító és német nyelvtanár. Pedagóguspályámat 2004-ben kezdtem. Minden korosztályt tanítottam már, de a szívem a kisiskolásokhoz húz. A kisgyermekek vidámsága, csillapíthatatlan kíváncsisága, mosolygós szeme, szerető, őszinte tekintete a legmeghatározóbb örömforrás mindennapjaimban. Itt vagyok igazán otthon, ez az én hivatásom.

Munkám során fontosnak tartom, hogy családias hangulatot, elfogadó légkört, szeretetteljes kapcsolatot teremtsek diákjaimnak. Célom, hogy bizalommal legyenek irántam és érezzék, rám mindig számíthatnak. Hiszem, hogy gyakran többet ér a szónál egy pillantás, egy mosoly, egy kacsintás, egy ölelés, a pozitív megerősítés. Munkám nélkülözhetetlen eleme a szülőkkel való szoros együttműködés, együtt gondolkodás, hiszen a gyermeknevelés közös feladatunk.

Mivel én magam is édesanya vagyok, átéltem az iskolakezdés minden izgalmát. Tudom, mi jár a szülők és gyerekek fejében ebben az időszakban. Meghatározó mérföldkő az iskolába lépés a kisdiákok életében, ezért célom, hogy az iskola és az óvoda közötti átmenetet a gyerekek számára zökkenőmentessé tegyem. Ehhez sok türelem, odafigyelés, idő, játékos foglalkozás, változatos órák szükségesek. Fontosnak tartom, hogy megszerettessem velük az iskolát, megmutassam, hogy a tanulás öröm, a tudás pedig érték. Kiemelt feladatomnak tartom, hogy a rám bízott kisdiákok biztos alapokra tegyenek szert a betűk és számok világában. Arra törekszem, hogy megtaláljam bennük a tehetséget annak érdekében, hogy saját tempójukban, egyéni képességeiknek megfelelően fejlődhessenek.

A gyermek legfontosabb tevékenysége a játék, amelyet tanóráimon is előszeretettel alkalmazok motiválásra, a tanulási kedv felkeltésére. Szívesen énekelek, olvasok meséket és verseket, melyek fejlesztik a képzeletet, gazdagítják a gyerekek szókincsét. A tanórákon kihasználom a digitális világ adta lehetőségeket az ismeretek körének bővítésére. A tanulás támogatása érdekében rendszeresen használok interaktív felületeket, folyamatosan veszek részt továbbképzéseken, hogy minél változatosabb módszerekkel tegyem hatékonnyá diákjaim számára a tanulási folyamatot.

Szeretettel várok minden kis első osztályos diákot osztályomba/iskolánkba!

Csanádiné Tarjányi Boglárka

Vissza >>