Több éves hagyományt ápol iskolánk akkor, amikor szeptember hónapban újra és újra megrendezi az alsósok és a felsősök családi napját. Külön, egymást követő két pénteken, hiszen ezek a közösségi alkalmak – örömünkre – sok gyereket és felnőttet vonzanak. Nem ritka, hogy teljes létszámmal képviseltetik magukat a családok a rendezvényeken.

Az idei évben az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út” pályaorientációs pályázat keretében, műhelyfoglalkozásokra fűzve szerveztük a délutánt. A felső tagozatosok nyolc állomáson találkozhattak a különböző szakmákkal, amelyek mindegyikét az itt tanuló diákok szülei mutatták be a gyerekközönségnek. Valamennyi bemutató gyakorlati kipróbálással egybekötött lehetőségeket is biztosított az érdeklődőknek. Közülük a legnépszerűbb valószínűleg a termékkóstoló volt.

Amíg a csoportok forgószínpad-szerűen a szakmákkal ismerkedtek, az anyukák, az apukák és a nagyszülők a bográcsok körül serénykedtek. A vacsorát követően került sor a legfinomabb és legszebben tálalt paprikás krumplik díjazására.

DSC00311DSC00311DSC00311

A következő pénteken az alsó tagozatos gyerekek sablonok segítségével makettelemeket szabtak ki, s egyéni díszítéssel tették azokat széppé, változatossá. Az elkészített makettekből aztán utcákat, városokat építettek a szorgos kezek. A festésbe még néhány lelkes szülő is bekapcsolódott. A jól megérdemelt munka jutalma a finom vacsora volt, amelyet az anyukák és az apukák készítettek el.

Azon kívül, hogy mindenki jól érezte magát – és ez volt a legfontosabb célunk –, mindkét közösségi program jól segítette a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai készségek, kompetenciák fejlesztését is.

DSC00311DSC00311DSC00311