A Félegyházi Közlöny írta az iskolánkról:

Az Író Cimborák gyermekirodalmi kör „Mi lenne ha…?” címmel pályázatot hirdetett a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola diákjai között. Miklya Zsolt, félegyházi író, az Író Cimborák blog atyja vetette fel, hogy mi lenne, ha egy olyan csatornán keresztül közelítenék meg a diákokat, amiből még tanulhatnak is. Ez, az írás volt. Ebben volt többek között segítségére dr. Luchmann Zsuzsanna, az iskola irodalom szakos tanára.

A pályázat alapgondolata az volt, hogy segítsen válaszokat, megoldási lehetőségeket adni a gyerekeket, fiatalokat foglalkoztató kérdésekre. A februári határidőig 41 tehetséges kisdiák küldte el a pályamunkáját, s az ott felmerült kérdéseket az irodalmi kör tagjai válaszolták meg a legkülönfélébb módokon: prózában, versben, mesében, vagy éppen zenében. Az elkészült művek így kerültek vissza az iskolába, ahol a különleges párosításra, valamint az illusztrációk készítésére is sort került. Az így immár kompletté váló művek mérettettek meg végül, s osztoztak a jól megérdemelt elismerésekben.

Az íróverseny díjazottjai:

  • A legeslegeslegcimborásabb írópár Sinkó Emma, és Békés Márta írónő volt.
  • A legeslegcimborásabb írópár Farmasi Eszter, és Miklya Zsolt író volt.
  • A legcimborásabb írópár Polgár Sándor, és Nagy Izabella írónő volt.

Az illusztrációs verseny díjazottjai:

  • A legeslegeslegcimborásabb illusztrátor Varga István volt.
  • A legeslegcimborásabb illusztrátor Mészáros Vivien volt.
  • A legcimborásabb illusztrátor Csáki Laura volt.

A díjátadó után a nevezők és írópárjaik előadták egymásnak a kérdéseiket és a válaszokat, érdekes és tanulságos élménnyel gazdagítva egymást.

A teljes cikk további képekkel.

DSC00311
DSC00311
DSC00311
DSC00311
DSC00311
DSC00311