A Félegyházi Közlöny írta az alábbiakat:

Az elmúlt évben a Félegyházi méhész klub mintegy 50 fős tagsága úgy döntött, hogy részt vesznek az európai mézes reggeli programban. Ennek keretében a kisiskolásoknak tartottak előadást, és megvendégelték őket finom mézes falatokkal, valamint mézadományt adtak a rászoruló családoknak. Kezdeményezésük jó fogadtatásra talált, ezért idén újabb akciót indítanak. Félegyháza valamennyi iskoláját „mézes” csomaggal ajándékozzák meg, felajánlva azt a lehetőséget, hogy felkészült szakembereik előadásokat tartanak a diákoknak, pedagógusoknak a méhészetről, a környezetvédelemről. A méhészek és az iskolák első találkozója január 30-án a Dózsa iskolában jött össze.

Huszka Zsolt a méhész klub vezetője elmondta: – Az idei évben a társadalmi szerepvállalás és a jövőnk tudatos alakítása jegyében egy új kezdeményezést indítunk útjára. Szeretnénk a segítségünket ajánlani a helyi oktatási intézményeknek. A jövő nemzedékének szemléletformálása élhető jövőnk egyik záloga lehet. Szeretnénk hangsúlyozni milyen fontos és felelősségteljes munkát végeznek a pedagógusok, ehhez szeretnénk támogatást nyújtani.

Terbe Ákosné, a Dózsa iskola vezetője örömmel fogadta a méhészek adományát és felajánlását. Elmondta, hogy fontos ez számukra azért is, mert nevelő munkájuk egyik fontos törekvése, hogy természettudatos életmódra neveljék nebulóikat.

DSC00311

A teljes cikk itt olvasható.